5_oliebollen1

December is voor veel mensen echt een feestmaand. Met veel gezelligheid, pakjes, borrels en etentjes en drukte.

In de natuur is dat net omgekeerd. Daar heerst stilte. Planten verstoppen zich diep onder de grond en groeien niet, het land ligt er vaak bevroren of heel koud bij. Toch is die stilte een misvatting. Zo worden de reeën bij het aanbreken van de winter ineens sociaal en gaan ze groepjes (een sprong) vormen, dit in het kader van veiligheid en het schaarser worden van voedsel. De bosuilen beginnen soms al te baltsen (paringsgedrag) in december met als gevolg dat men soms in februari al nesten gevuld met eieren kan vinden. En van december tot februari zit ook de vos in de ranstijd (paartijd). Ook worden er onderweg regelmatig damherten gespot. En zo is er altijd wel wat te zien, of het nou wild is of de schitterende wolkenluchten. Dus, al zijn de dagen kort en zitten er soms wat nattere of koudere dagen tussen al die zonnige momenten, het blijft gewoon volop genieten buiten!

Ook lekker uitwaaien na al het tafelen met Kerst en Oud&Nieuw? Of gewoon bijkomen en genieten van de natuur? Wij organiseren dagelijks duin- en strandritten, ook in de Kerstvakantie! Wij rijden van maandag t/m zaterdag van 10.00 – 12.00 uur en op zondag van 8.30 – 10.30 uur en van 11.00 – 13.00 uur. Voor de strandrit moet je wel een gevorderde ruiter zijn en kunnen stappen, draven en galopperen en zelfstandig je paard onder controle kunnen houden. Reserveren kan hier!

Minder ervaring en toch willen genieten te paard? Vraag dan naar de mogelijkheden van een privérit!89220_org

Add Comment