Wij vragen iedereen aandacht voor het volgende:

VaccinatieMomenteel verschijnen er regelmatig er berichten over stallen waar de ziekte droes is uitgebroken. Deze bacteriële infectieziekte in de keel wordt veroorzaakt door de streptococcus equi en alleen bij paarden voorkomt. Droes is uitermate besmettelijk en wordt overgebracht door direct contact tussen paarden, maar ook via mensen, dekens, drinkwater, voerbakken of tuig.

Onze stal is vrij van droes en dat houden we natuurlijk graag zo! Vandaar het vriendelijke doch dringende verzoek om, als je zelf bij een andere stal rijdt, te checken of hier geen droes heerst. Zo ja, dan vragen wij je -in het belang van onze paarden- je reservering ongedaan te maken.

En om het risico op droes door besmetting te verkleinen:
–  Zorg voor schone, ontsmette kleren en handen als je zelf naar een andere stal of wedstrijd gaat en wissel je kleding én schoenen als je ergens vandaan komt waar je contact hebt gehad met andere paarden.
–  Was je handen en vergeet de handen van kinderen niet

Bedankt voor jullie medewerking, ook namens onze trouwe viervoeters!

Add Comment